De zwarte mannen op tweede paasdag

(PERSBERICHT)

De zwarte mannen gaan voor in woord en muziek.

VEENDAM – De zwarte mannen organiseren voor 1 april, Tweede Paasdag, een bijeenkomst, ten behoeve van het algemeen nut en dat van SC Veendam in het bijzonder.

Dit samenzijn vindt plaats in de Nederlands Hervormde kerk in het centrum van de Parkstad en begint om 12.30 uur. De bijeenkomst, die om en nabij een uur zal duren, wordt gevuld met literatuur, theologie, iconografie en muziek. Medewerking is er van onder meer het Veenkoloniaal Symfonie-orkest. De schrijvers Bill Mensema en Herman Sandman dragen voor uit eigen werk, Douwe van der Bijl draagt voor uit andermans werk en advocaat Peter Fousert maakt u deelgenoot van zijn iconografische zoektocht. Er wordt gezongen door Gert E Sennema.

Spreekstalmeester is zwarte man André van der Veen, docent en specialist in woestijngodsdienten. De zwarte mannen zijn op zoek naar de verbinding. Het is niet bedoeld als requiem, zwanenzang of een andere vorm van afscheidsdienst voor de in nood verkerende club. De zwarte mannen denken niet aan het onvermijdelijke. De zwarte mannen hopen. Wij zijn indianen, wij komen in vrede.

De toegang is gratis en zoals altijd geldt: op is op, vol is vol.


De zwarte mannen vierden in maart het eenjarig bestaan en is de eerste en enige culturele supportersclub van een betaald voetbalorganisatie in Nederland. Zoals Fausto Coppi zijn Witte Dame had, zo heeft de SC Veendam De zwarte mannen. Ze hebben geen geld of verborgen agenda, wel een mening en een visie en een hart voor de club. Het is wat het is. What you see is what you get. Zie vooral: www.dezwartemannen.blogspot.com.

Wellicht ten overvloede: dit is GEEN 1 april-grap. Na afloop van de bijeenkomst wordt er hoe dan ook gespeeld in stadion De Langeleegte. Voetbal of geen voetbal. De zwarte mannen zorgen voor Bach op de middenstip. De thuiswedstrijd van SC Veendam staat gepland om 14.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten