Feestelijk welkom Joost Oomen in Bibliotheek

De nieuwe stadsdichter Joost Oomen gaat de in onbruik geraakte gewoonte om een keer per week de speciale werkplek in de bibliotheek te bezetten, in ere herstellen. Onderstaande persbericht van de Bibliotheek meldt dat hij op 22 maart officieel welkom wordt geheten. En daar moet je natuurlijk naar toe. Vanwege Joost Oomen natuurlijk. En anders wel omdat Douwe van der Bijl Slauerhoff gaat zingen.

Het persbericht:

Nieuwe stadsdichter Joost Oomen feestelijk welkom geheten in Bibliotheek Groningen

Groningen heeft een nieuwe stadsdichter: Joost Oomen. Hij wordt op vrijdag 22 maart om 16.30 uur welkom geheten in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. Het bureau in de Bibliotheek wordt dan officieel aan de nieuwe stadsdichter overgedragen door zijn voorganger Stefan Nieuwenhuis. Douwe van der Bijl zingt Slauerhoff, Jan-Roelof Bathoorn speelt accordeon en Coen Peppelenbos, Pauline Sparreboom en Rense Sinkgraven brengen poëzie.

Stadsdichter houdt kantoor in de Bibliotheek
Joost Oomen is de zesde stadsdichter. Hij gaat het ambt voor twee jaar vervullen. De Centrale Bibliotheek heeft een - symbolische - werkplek voor de stadsdichter ingericht. Joost Oomen zal hier de komende jaren onder meer regelmatig spreekuur houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten