Een literaire week

Literatuur leeft in Groningen, constateerden we al eerder. En kijk eens wat er komende week allemaal op de agenda staat:

- dinsdag 5 maart: boekpresentatie #Overleven, de tien beste verhalen van de UK-verhalenwedstrijd. Gastoptredens zijn er van Lupko Ellen, Joost Oomen, Kasper Peters en Pauline Sparreboom. Aanvang half negen in de Usva.

- woensdag 6 maart: Dichtclub in café Marleen. Al tien jaar een trekpleister voor de poëzieliefhebber. Jan en Marleen van café Marleen hebben via Silo Passage de jonge singer-songwriters ontdekt. Ditmaal is Darktrousers de speciale gast van de Dichtclub. Aanvang half negen.



- vrijdag 8 maart: Kantoorpoëzie, de harde editie. Met proza van Bill Mensema, eindelijk weer eens een optreden van Tjitse Hofman (mét Jan Klug) en - zeer verrassend - een optreden van Roos Custers. Zij gaat vertellen over haar bezoeken aan schrijversgraven. Joost Oomen, Japke Brouwer en Marleen Nagtegaal  organiseren dit hippe evenement. Het vindt plaats in een anti-kraakkantoor aan de Herestraat 92. Deur open om acht uur.

Een literaire week dus in Groningen. Dan moet de boekenweek nog beginnen, en is dáárvoor nog een nieuwe editie van het enerverende Silo Passage geprogrammeerd.

Hou voor alle literaire activiteiten in Groningen en directe omgeving de nauwkeurig bijgehouden literaire agenda van SLAG in de gaten. Ook voor onze eigen auteurs houden we een agenda bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten