De zondige daad gepresenteerd

De familie Dee was voor de boekpresentatie weer geheel in stijl gekleed en bij pa Daniël zag dat er dan zo uit:

Ook los daarvan was het gister feest bij boekhandel Van Gennep vanwege de presentatie van De zondige daad, een prachtnovelle van Daniël Dee. Sinds januari is Daniël Dee stadsdichter van Rotterdam, maar dit prozawerk was daarvoor al aangekondigd. Na afloop van de presentatie wel al wat gehoord over de plannen die Daniël met zijn stadsdichterschap heeft, en minstens een van die plannen zal nog wel resulteren in een dichtbundel.

Dat Daniël Dee ook proza schrijft, verbaast zijn lezers niet. Die waren in vrolijke aantallen naar de boekhandel gekomen. Uit Groningen zagen we bijvoorbeeld Karel & Marjan en Jan & Marleen, uit Rotterdam tal van mensen uit de literaire scene.


Gastoptredens waren er van Jeroen Naaktgeboren en Stefan van Hoek. Die tweede is nog niet zo bekend buiten Rotterdam, ten onrechte zoals bleek.


Uit Amsterdam kwam F. Starik om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Daniël verklaarde dat dat met intertekstualiteit te maken had. Daar zit De zondigde daad vol mee. Starik had in zijn roman gerept over een dichter met een bundel Schetsjes van onvermogen. Die passage kon hij nu mooi voorlezen.

De zondige daad is nu in elke serieuze boekwinkel te koop. Bestellen via de website van de uitgeverij kan ook. Daar zijn dan geen verdere (porto)kosten aan verbonden. Deze prachtnovelle kost slechts een tientje.

Starik schreef achteraf op Facebook: "moest een eerste exemplaar in ontvangst nemen, van een Rotterdams dun boekje, dat hij op de terugweg in de trein in één teug uit las: De zondige daad van Daniel Dee. Strak, koel, hard, hilarisch, gedoseerd: we hebben een hit. 'Voortaan heten alle meisjes Ellen,' weet Rubberboom"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten