Het Paleis pakt groot uit op Boekenweekzondag

Eric Bos, Lupko Ellen, Bill Mensema, Jean Pierre Rawie en Tjibbe Veldkamp: dat zijn de schrijvers die op de Culturele Zondag van 24 maart in Het Paleis Groningen actief zijn. Die dag is de laatste dag van de Boekenweek, voor Het Paleis reden om groot uit te pakken met een programma rond schrijven, boeken en boekontwerp.


Centraal deze dag staat het unieke boekenweekproject van Het Paleis. Zeventien verschillende vormgevers uit het gebouw hebben elk een pagina met daarop en fragment uit het verhaal 'Cuby' van Bill Mensema ontworpen. Verzamel deze bladzijden en krijg zo een boekje met het complete verhaal. Hiervoor start je (vanaf een uur) in de Schatkamer (t.o. De Brasserie) waar je voor € 5,00 een deelnemerskaart inclusief routebeschrijving én een kopje koffie koopt. Vervolgens heb je de hele middag (tot 17.00 uur) de tijd om de bladzijden bij elkaar te sprokkelen.

En er is de hele middag van alles te doen in Het Paleis. Hier beperken we ons even tot de literaire evenementen:

- om 13.30 uur houdt de Schrijversvakschool een presentatie in de Erlenmeyerzaal. Speciale gast hier is Jean Pierre Rawie. En er zijn optredens van Leonie Barnier, Mieny Bierling, Ellie van den Bos, Marie-José ten Cate, Agnes Douwes, Sylvia Dragtstra, Jan-Willem Dijk, Anje Gnodde, Janneke Holwarda, Erik-Jan Hummel, Susanna Lemstra, Annie Martens, Reineke van Ommen, Theo Spijker, Betsy Tans en Leonie Veraar. Jane Leusink presenteert dit gebeuren.

- Lupko Ellen schrijft vanmiddag live aan zijn nieuwe boek Nachtengel. Maar hij mag gestoord worden, voor vragen, om een stukje voor te lezen, om te praten over het schrijverschap. Hij zit in Het Spectrum.

- Bill Mensema geeft tussen twee en vier verrassingsoptredens in het gebouw en sluit om kwart voor vijf de middag af in de Erlenmeyerzaal met het voorlezen van zijn verhaal 'Cuby'.

- Kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp is een van de schrijvers die werkt in Het Paleis. Vanaf die uur kun je in zijn werkruimte terecht voor al je schrijfproblemen.

- om half vier discussieert Eric Bos met lezers over zijn roman Tafeldans. Daarvoor moet je in de Mortier zijn.

- Uitgeverij Passage is vanmiddag geopend voor boekverkoop.

Let op: dit betreft alleen nog maar het literaire programma van deze middag. Verder zijn vele ateliers en creatieve bedrijven geopend, waarvan verschillende ook een speciaal programmaonderdeel hebben. Klik hiervoor door naar de flyer van 24 maart.


Zit je op facebook? Vind dan Het Paleis leuk en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten