Silo Passage 6

'April is de wreedste maand'. Onder dat motto brengen we met de zesde aflevering van Silo Passage een programma met nieuwe, wrede literatuur. 

April doet wat hij wil. De ene dag schijnt de zon volop, de volgende dag is het grijs en grauw. En wat voelen we ons dan neerslachting. Het is misschien daarom dat dichter T.S. Eliot het beroemde Wasteland begon met 'april is the cruelst month'. Op woendagavond 10 april dragen auteurs van Uitgeverij Passage wrede vertellingen voor tijdens Silo Passage.

Rosa Timmer en Fieke Gosselaar schrijven rechtbankverhalen. Deze verhalen tonen de hardvochtige kant van de samenleving. Kasper Peters draagt voor uit zijn nieuwe bundel Kelderwerk, waarin gedichten staan die een grimmige, donkere sfeer ademen. Lupko Ellen brengt een passage uit zijn nieuwe thriller ten gehore. Verder leveren Karel ten Haaf en Marcel de Jong vermakelijke bijdragen.

Elk keer presenteert Silo Passage ook ene nieuw literair talent. Ditmaal is dat Marleen Nagtegaal, tot nu toe vooral bekend van het literaire weblog Tzum. En er is muziek: bibliothecaris Douwe van der Bijl zingt Slauerhoff, met accordeonbegeleiding van Jan-Roelof Bathoorn.

Samenvattend:

  • Wat: Silo Passage #6: april is de wreedste maand
  • Wanneer: woensdag 10 april om 20.30 uur
  • Met: Lupko Ellen, Fieke Gosselaar, Karel ten Haaf, Marcel de Jong, Kasper Peters & Rosa Timmer. Als elke maand een nieuw literair talent als speciale gast, ditmaal Marleen Nagtegaal.
  • En muziek: bibliothecaris Douwe van der Bijl zingt Slauerhoff
  • Entree: €5,- (studenten half geld)
  • Waar: SiloToday, Griffeweg 4 Groningen (zaal open acht uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten