De stadsdichter zit

Afgelopen Poëziemarathon werd Joost Oomen benoemd tot de nieuwe stadsdichter van Groningen, afgelopen vrijdag kon hij dan intrek nemen in de Centrale Bibliotheek alwaar een werkplek voor de stadsdichter is ingericht.


De ingebruikname door Joost Oomen van dit bureau ging met enig ceremonieel gepaard. Om te beginnen werd het afscheid van de vertrekkende stadsdichter, Stefan Nieuwenhuis, gevierd met de onthulling van een portret (mooie foto van Jan Glas) dat nu in de portrettengalerij van de stadsdichters van Groningen hangt. Vervolgens waren er optredens van Rense Sinkraven (ex-stadsdichter en zelfbenoemd huisdichter van de bibliotheek), Pauline Sparreboom (huisdichter van de universiteit), Coen Peppelenbos (niks van dat alles, maar wel vaste bibliotheekgast) en Joost Oomen (ex-huisdichter en nu dus stadsdichter) zelf. En er was gezang: Douwe van der Bijl zong een gedicht van Slauerhoff.

De werkplek van de stadsdichter vind je op de eerste verdieping in de bibliotheek (Oude Boteringestraat 18). De eerdergenoemde portrettengalerij hangt daar ook. Tijdelijk is er in een vitrine een tentoonstelling rond Joost Oomen ingericht. Joost is voornemens een keer per wrek in de bibliotheek te resideren, vermoedelijk op donderdagochtend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten