Van radioprogramma naar boek

Elke maandagochtend hield Craig Schuftan op een Australische popzender een kort college over popmuziek, zeg maar zoals Leo Blokhuis dat in Nederland doet. Hij noemde dat de Culture Club. Hij besprak daarin bijvoorbeeld de Franse Existentialisten en liet zien hoe fragmenten van hun geschriften weer terugkomen in de popmuziek. Zo had hij het elke week over de wederzijdse invloeden van popmuziek, moderne kunst en filosofie.
Een ding wist hij zeker: ik moet een aantrekkelijk verhaal neerzetten, want voor je het weet schakelt de luisteraar over naar een andere radiozender. In 2004 merkte hij dat zijn verhalen aansloegen: op een popfestival werd hij er meermaals over aangesproken.
Dus verzamelde hij zijn verhalen in een boek. Dat boek werd weer zo'n hit op Minerva Academie voor Popcultuur van de Hanzehogeschool, dat er besloten werd tot een vertaling. Komende vrijdag wordt dat boek, De Culture Club, gepresenteerd in aanwezigheid van de schrijver, die momenteel een gastdocentschap in Berlijn vervult. Niet geheel toevallig doen we de lancering tijdens Eurosonic, als het hele land praat en schrijft over de nieuwste popcultuur. Informatie over de boekpresentatie hier. Het festijn is voor iedereen  toegankelijk (gratis). Als je er niet bij kunt zijn, je kunt hier een exemplaar van De Culture Club bestellen.

Intussen wordt de stad in gereedheid gebracht voor Eurosonic. Nader nieuws uit 'onze stal': Irene Wiersma treedt ook op (maar dat is op een besloten feest) en fotograaf Henk Veenstra exposeert tijdens het festival in het Grand Theatre. Ik zal er op letten als ik met o.a. Douwe, Lupko & Noor, Erik & Petra, Bert & Myrthe, m'n broer en met Paleizenaars een aantal van de zeer vele bands ga beoordelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten