Herman Sandman geeft college

(ingezonden persbericht)

Op donderdag 2 februari van 19:30 tot 22:30 uur geeft schrijver Herman Sandman een college in de Wolters Noordhofzaal van de Centrale Bibliotheek te Groningen.

Herman Sandman is de hoofdcoach van het korte verhalen project 'Vriendschap en andere Ongemakken' van dewebschrijvers.nl. In november 2011 ontving hij de prijs voor het Beste Groninger Boek 2011 met zijn verhalenbundel De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal (2010), volgens de jury omdat 'zijn verhalen zich weliswaar binnen de provinciegrenzen afspelen, maar zijn geschreven in een stijl van internationale allure'.
Herman is specialist in korte verhalen en columns. Eind vorig jaar kwam zijn verhalenbundel De Lange Leegte uit. Daarvoor publiceerde hij Arcadia der Poëten. Het literaire leven in Groningen 1945-2005 (2008).
Naast schrijver is Herman journalist, redacteur kunst en cultuur bij de Groninger Gezinsbode, waarin hij wekelijks een column schrijft. Voor zijn journalistieke werk werd hij in 2008 onderscheiden met de persprijs.

Dit college is de tweede bijeenkomst van een college-trilogie over het schrijven van korte verhalen, die wordt georganiseerd vanuit een samenwerking tussen dewebschrijvers.nl en de Volks Universiteit Groningen.
Donderdag  9 februari zal Doeke Sijens nog een college geven.

Entree: € 7,50 en op vertoon van bibliotheekpas € 5,00

Dewebschrijvers.nl is een virtuele ontmoetingsplek en werkplaats voor schrijfliefhebbers en schrijftalent. In deze werkplaats beoordelen professionele schrijvers en docenten de verhalen van deelnemers en krijgen deelnemers de mogelijkheid om verder aan hun verhaal te werken onder de kritische begeleiding van een schrijfcoach, die zijn sporen als schrijver heeft verdiend. Momenteel lopen er twee projecten: 'Thriller in Groningen' o.l.v. Lupko Ellen en 'Vriendschap en andere ongemakken' (thema van de boekenweek 2012) o.l.v. Herman Sandman. Dewebschrijvers.nl is een samenwerkingsverband tussen de Kunstencentrum Groep Groningen, de Bibliotheek Groningen, Uitgeverij Passage en de Volks Universiteit Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten