De boeken van Minerva

Wat kun je allemaal met boeken doen? Lezen natuurlijk, maar studenten van Academie Minerva bedachten allerlei alternatieven. Die worden vanaf vrijdag tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek van Groningen.



Het persbericht van de Bibliotheek vertelt er dit over:
Van 13 januari t/m 24 februari is er een expositie van bijzonder boeken in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. De boeken zijn ontworpen door studenten van de Hanzehogeschool Groningen Academie Minerva. Op 13 januari om 17.00 uur wordt de expositie De boeken van Minerva geopend door stadsdichter Stefan Nieuwenhuis. De toegang tot de opening en de expositie is gratis

Bijzondere boeken
Zijn boeken alleen om te lezen? Nee hoor! Studenten van Minerva experimenteerden met vorm en inhoud. Boeken werden zo meer dan louter dragers van teksten. Zo bevat de tentoonstelling ook sculpturen en experimenten met lettertypes.
Stadsdichter Stefan Nieuwenhuis Stadsdichter Stefan Nieuwenhuis verzorgt de opening van de expositie. Hij zal onder meer enkele van de kunstenaars interviewen. Iedereen is welkom.

Intussen valt de opening samen met de boekpresentatie van De Culture Club, maar we kunnen nog de hele maand in de bibliotheek terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten