De Dichtclub eert Ludwig

De Dichtclub kom elk jaar met een bloemlezing, ditmaal alweer voor de negende keer. Deze bundel wordt opgedragen aan Ludwig. Deze poëzieliefhebber was tot zijn dood deze zomer elke keer als luisteraar aanwezig, ondanks zijn slopende ziekte. De bundel gaat dan ook heten Ludwig IX, en zo ziet het omslag er uit:


Ludwig IX bevat een bloemlezing van het nieuwe werk dat de leden van de Dichtclub het afgelopen jaar voor de Dichtclub geschreven hebben. Van elke dichter zijn vier gedichten, een persoonlijke pagina met achtergrondinformatie en een foto opgenomen.

De dichters die het afgelopen jaar lid waren van de Dichtclub zijn (en dus in deze bloemlezing opgenomen): Renée Luth, Jan Glas, Coen Peppelenbos, André Degen,  Karel ten Haaf, Hubert Klaver, Sacha Landkroon, Robert Prijs, Erik Harteveld, Joost Oomen, Sjoerd-Jeroen Moenandar en Iris Engelsman.
              
De presentatie van het boek vindt plaats op woensdag 25 januari vanaf 20.30 uur in café Marleen te Groningen. Tijdens de presentatie zullen bovenstaande dichters voordragen uit eigen werk.

Deze bundelpresentatie is meteen ook de jaarlijkse aftrap voor de Poëziemarathon, die later die avond gaat doordenderen in Vera en de volgende dag vele programmaonderdelen in de stad Groningen omvat.
Dit jaar kent dit poëziefestival ook een proloog: al op 14 januari komen de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2012, Anne Vegter, Erik Spinoy, Willem Jan Otten en Peter Ghyssaert, in Het Paleis vertellen over en voordragen uit hun werk. Die avond begint om 20.00 uur en zal ook al gratis toegankelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten