Stadsdichtersnieuws

Hoorn. Deze Noord-Hollandse plaats benoemt Hedwig Baartman tot stadsdichter, zo is vandaag bekend geworden. Baartman heeft o.a. een plan gemaakt ter ontwikkeling van de literaire infrastructuur in Hoorn en omgeving en daarvan was de benoemingscommissie zeer onder de indruk. In januari volgt de officiële inauguratie. De stadsdichter van Hoorn wordt aangesteld voor een periode van vier jaar.

Hedwig Baartman (Henx Fotografie)
Groningen. Het gonst weer volop over de nieuw te benoemen stadsdichter van de stad Groningen. Vandaag sluit de termijn waarop mensen zich mogen aanmelden. Als mijn antenne goed staat, hebben een stuk of twintig dichters zich dan voor deze functie aangemeld. Zojuist heeft het college van B & W Evelien Hopma (secretaris SLAG), Joep van Ruiten (Dagblad van het Noorden) en Pauline Sparreboom (huisdichter RUG) tot leden van de jury benoemd. Zij buigen zich nu over de (geanonimiseerde) inzendingen. Op de Slotmanifestatie van de Poëziemarathon wordt de naam van de nieuwe stadsdichter onthuld.

Ondertussen neemt de huidige stadsdichter, Stefan Nieuwenhuis, morgen alvast afscheid. Hij doet dat met het uitbrengen van een poëtische stadsplattegrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten