Bill Mensema gastdichter Dichtclub

Morgen is het pakjesavond maar gewoon ook de eerste woensdag van de maand, dus Dichtclub in café Marleen. De Dichtclub is een van de ankerpunten van het levendige literaire klimaat in de stad Groningen. Er zijn wat verjongingen geweest de afgelopen maanden, zodat het gezelschap nu bestaat uit André Degen, Joost Oomen, Leonie Veraar, Renée Luth, Erik Harteveld, Eelke van Es, Pauline Sparreboom, Obe Alkema, Fieke Gosselaar, Hubert Klaver en Klaas Knillis Hofstra. Of ze allemaal komen is elke wel even de vraag (de getalenteerde Eelke van Es heb ik er nog maar een keer gezien, een gelegenheid waarbij hij zich nogal teleurgesteld uitliet over zijn uitgever, ik weet niet of dat de reden is van zijn verdere afwezigheid), maar levendig is het altijd.

Wie er morgen in elk geval wel is, is de gastdichter van de maand: Bill Mensema.


Wat de prozaïst Bill Mensema precies gaat doen weet hij nog niet. Misschien iets met zijn songteksten, misschien wat nieuwe prozagedichten, misschien gewoon proza. Maar in de nieuwe catalogus van de uitgeverij komt natuurlijk niets voor niets te staan: 'Bill Mensema is een graaggeziene gast in het optreedcircuit'.

Een aanrader dus voor iedereen die niet aan pakjesavond doet. De Dichtclub begint morgenavond om half negen. De gastdichter mag elke keer tweemaal het podium betreden.

3 opmerkingen:

  1. De stemming zit er inderdaad meestal goed in en het peil is de laatste afleveringen weer van een goed niveau. Groningen mag trots zijn op dit fenomeen Dichtclub.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maarten Praamstra5 december 2012 om 15:13

    Het peil stijgt mee met de stemming, ik zelf kijk erg uit naar de Dichtclub in 2013. De afgelopen maanden zijn er een stel veelbelovende dichters bij gekomen.

    En zo erg is het niet als het peil (een keertje) daalt. Van een initiatief dat jonge/ beginnende dichters een podium biedt kan en mag je verwachten dat het peil af en toe daalt of stijgt. Het voortbestaan van de Dichtclub is er volgens mij nooit door in gevaar gekomen, daarvoor was (en is) het niveau altijd hoog genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen