Poëziewedstrijd

Een van de vaste punten van de jaarlijkse Poëziemarathon: de poëziewedstrijd van de bibliotheek

persbericht daarover:
Bibliotheek Groningen presenteert

Poëziewedstrijd Muziek

Bibliotheek Groningen organiseert voor het twaalfde achtereenvolgende jaar een poëziewedstrijd. Het thema is dit jaar Muziek. Dit is het thema dat ook op Gedichtendag 2013 centraal staat. Dit poëziefeest wordt op 31 januari 2013 in heel Nederland gevierd. De gedichten van de prijswinnaars worden opgenomen in een boekje dat wordt uitgegeven door de bibliotheek.

De wedstrijd

Laat je inspireren door het thema, schrijf er een mooi gedicht over en stuur dit uiterlijk 11 januari naar de Centrale Bibliotheek. Er zijn twee categorieën waarin kan worden meegedaan: tot achttien jaar en vanaf achttien jaar. De inzender mag niet al een officiële bundel op zijn of haar naam hebben staan. Per deelnemer mag een gedicht van maximaal 24 regels (exclusief titel, inclusief witregels) worden ingestuurd. Zet geen naam onder het gedicht, maar vermeld naam, adresgegevens en leeftijd apart. Mail het gedicht naar r.sinkgraven@mijneigenbibliotheek.nl of stuur het naar:

Poëziewedstrijd 'Muziek'
Bibliotheek Groningen
t.a.v. R. Sinkgraven
Oude Boteringestraat 18
9712 GH Groningen

De prijs

De jury bestaat uit de dichters Trudy Dijkshoorn, Kasper Peters en Henk Scholte en Douwe van der Bijl van Bibliotheek Groningen. Zij kiezen in beide categorieën een winnaar. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Poëziemarathon op Gedichtendag. Hun gedichten worden gepubliceerd in de Groninger Gezinsbode. De beste gedichten worden opgenomen in een bundel, getiteld Muziek.

De Poëziemarathon

Ter gelegenheid van Gedichtendag, hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, vindt op 26, 30 en 31 januari 2012 in Groningen De Poëziemarathon plaats. Dit is een gevarieerd poëzieprogramma dat op verschillende locaties in de stad plaatsvindt. De organisatie is in handen van boekhandels, cafés, literaire en andere organisaties. Kijk voor meer informatie op www.poeziemarathon.nl







Geen opmerkingen:

Een reactie posten