Niemand zit op je te wachten

Eerder verschenen er al gedenkwaardige necrologieën bij de dood van Nanne Tepper van mensen die hem persoonlijk gekend hebben, zoals Bram Hulzebos (Dagblad van het Noorden) en Johanz Westerman (Vera). Gister deed Herman Sandman in de Gezinsbode ook nog een duit in het zakje. Voor wie deze krant niet ontvangt, dat artikel staat ook hier.

Herman Sandman meldde mij gister op de valreep ook nog even dat hij zijn binnenkort te verschijnen De laatste bus naar Slochteren die uitspraak 'Niemand zit op je te wachten' van Nanne Tepper nog als motto wilde meegeven. Dat is inderdaad een goed motto voor dit boek.
Dit artikel en de integere manier waarop Sandman met precaire zaken omgaat én zijn grote liefde voor de schone kunsten maken het voor ons toch wel extra treurig dat hij vertrekt als redacteur kunst en cultuur bij de Groninger Gezinsbode. Lezer houden van kranten dankzij de extra dimensie die een krant geeft en dat hoort ook te gelden voor een huis-aan-huisblad. Het moet om meer gaan dan kopiëren (en inkorten) van persberichten om een krant interessant te houden. Sandmans functie wordt maar zeer ten dele opgevuld, maar ik hoop wel at zijn opvolger de moed houdt elke week de diepte in te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten