Literatuur leeft in Groningen

Afgelopen week zag en hoorde ik Renée Luth voor de derde achtereenvolgend woensdagavond optreden. Want Luth (van wie immers ook twee gedichten in de bloemlezing De beste honderd gedichten van 2012 zijn opgenomen) was toevalligerwijs geprogrammeerd bij zowel de Dichtclub, Silo Passage als Kantoorpoëzie. De Dichtclub is er elke eerste woensdag van de maand in café Marleen; Silo Passage vindt vanaf januari elke tweede woensdag van de maand weer plaats; en Kantoorpoëzie duikt onregelmatig op.

Alleen al deze evenement geven aan dat literauur leeft in Groningen. Maar hou vooral op de site van SLAG de goed bijgehouden literaire agenda van Groningen in de gaten. Meestal is daar één kolom niet voldoende om alle literaire activiteiten in Groningen te noemen.

De Dichtclub bestaat al tien jaar en is momenteel aan een sterke verjongingskuur bezig. Dat levert weer mooi poëzieavonden op. Silo Passage (de nieuwe literaire avonden van Uitgeverij Passage) heeft na twee afleveringen z'n succes ook we bewezen, als je tenminste afgaat op de publieke belangstelling en de kwaliteit van het geboden. Kantoorpoëzie is nu driemaal georganiseerd door Japke Brouwer en Joost Oomen (beiden gelieerd aan Uitgeverij Passage) en nu al een niet over te slaan literaire gebeurtenis. Lees maar even wat het Dagblad van Het Noorden er afgelopen week over schreef:


Hulde trouwens aan het Dagblad van het Noorden om dit evenement al zo voeg te beschrijven, zoals dat eerder ook al met Silo Passage gebeurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten