Literaire dagen in december

Van 13 t/m 16 december trekt Uitgeverij Passage een sprintje om het jaar waardig af te sluiten: vier dagen lang met literaire evenementen:


donderdag 13 december, 20.30 uur, Erlenmeyerzaal van Het Paleis: de Eindejaarsshow. Het literaire jaaroverzicht van Uitgeverij Passage. Met medewerking van Daniël Dee, Jan Veenstra, Job Breemer ter Stege, Karel ten Haaf, Herman Sandman, Joost Oomen, Marcella Veldthuis en de dichters van De dood en het peloton. Presentatie: Rosa Timmer.

vrijdag 14 december, 17.00 uur, bibliotheek Slochteren: presentatie van De laatste bus naar Slochteren, de columnbundel van Herman Sandman. Het eerst exemplaar wordt overhandigd aan Geert Jan ten brink, burgemeester van Slochteren. Met gastoptreden van Bert Hadders (muziek) en Rosa Timmer (columniste dagblad van het Noorden)

zaterdag 15 december, 15.00 uur: CBK (Oosterpoort): presentatie van Joost Oomen De stort en Marcella Veldthuis Hybris. Met gastoptredens.

zondag 16 december v.a. 14.00 uur: doorlopende afscheidsreceptie van Herman Sandman op de uitgeverij en uiteraard aandacht voor zijn netverschenen De laatste bus naar Slochteren. Het is die dag tevens Culturele Zondag in Het Paleis.

Nadere informatie en uitnodigingen over elk onderdeel volgen. Alle evenementen zijn voor iedereen toegankelijk en (op de Eindejaarsshow na) gratis.
Een lang weekend vol literaire evenementen, het lijkt haast wel een festival. Moeten we er nog een overkoepelende naam voor bedenken? Dan kom ik niet voorlopig niet verder dan 'Literair licht in de donkere dagen van december'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten