Cyclopische portretkunst

Willem Kolvoort kennen we natuurlijk als een van de postermakers van Vera. Vorige jaar maakten we met veel plezier hét boek over zijn Vera-posters. Die samenwerking smaakte naar meer. Daarom vroegen we hem voor het omslagontwerp van onze komende jubileumbundel: Stadsleven. Dat leverde alvast dit nu al spraakmakende ontwerp op:

Maar er komt meer bijzonders van hem in dit boek. Willem Kolvoort is tegenwoordig erg actief met, laten we het maar noemen, cyclopische portretkunst. Hij maakt portretten van bekende persoon en beeldt die af met één oog. Speciaal voor de (helaas wat in het water gevallen) tentoonstelling over de Rolling Stones maakte hij bijvoorbeeld deze poster:


Op deze manier portretteerde hij ook (in zwartwit) de drieëntwintig auteurs van Uitgeverij Passage die een bijdrage leverden voor Stadsleven. Die portretten zijn als extra verrassing opgenomen in het boek. We zullen deze niet delen op internet en/of sociale media, maar het boek is, inclusief deze exclusieve toevoeging, vanaf 24 september verkrijgbaar. Die vrijdagmiddag zullen we het jubileumboek vieren met een feestje op de uitgeverij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten