Bennie Roeters: Deze hemel

Op 30 september presenteren we in Amsterdam de nieuwe roman van Bennie Roeters: Deze hemel. Voor dit boek maakte Nadeschda Broere het omslag, een ontwerp dat je steeds beter snapt naarmate je vordert in het boek. Henk Veenstra verzorgde de auteursfoto.

Bennie Roeters (1952) is schrijver van scenario's, toneelstukken en romans. Zo schreef hij bijvoorbeeld van de tv-serie Ernstige delicten (voor de Vara) zes afleveringen. De contacten die hij heeft in de wereld van film en toneel zien we ook terug in de film die hij entameerde bij wijze van voorproefje van de nieuwe roman (zie hier). Zijn romandebuut uit 1999 heet Fins plot. Met zijn derde roman Gagarins engelen won hij de prijs voor het Beste Groninger Boek. In 2017 verscheen bij Uitgeverij Passage de roman Tjerk. Bij diezelfde uitgeverij verschijnt nu zijn zesde roman: Deze hemel.

Deze hemel speelt zich af  in Trautorf, een fictief dorp aan de oostgrens van ons land. Dat is een klein dorp, maar nog wel met een dorpssuper, een bushalte en een jaarlijks oogstfeest. Daar vindt dan een bijzonder ernstig incident plaats. Wat er precies gebeurd is blijft mistig. Maar verschillende dorpsbewoners komen in het boek aan het woord om hun kant van de gebeurtenissen te verklaren. Zo leest de roman als een schitterende whodunnit. Roeters leidt de lezer op een heerlijke en verrassende wijze door dorp en verhaal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten