In de maak: jubileumbundel

Van Dale woordenboek zegt over 'Passage':

 pas·sa·ge (devmeervoud: passages)

1doorgang, doortocht2het 1overvaren (1)3overdekte winkelstraatgalerij4deel van een redevoering, geschrift of muziekstukzinsnede

Dertig jaar geleden zag Anton Scheepstra hier een uitstekende naam in voor zijn op te richten uitgeverij. Hij zag er ook iets van stadsleven en reizen in en zo ontstond de titel van het dit najaar te verschijnen boek ter gelegenheid van het dertigjarige bestaan van Uitgeverij Passage.

Willem Kolvoort, al 31 jaar postermaker bij Vera, is gevraagd voor het omslag. Hij schetste een dier dat in zijn ogen onlosmakelijk verbonden is met het stadleven en werkte dat uit tot dit vrolijke omslag:

In Stadsleven komen verhalen te staan van de meeste prozaschrijvers die aan Uitgeverij Passage verbonden zijn. Sommige van die verhalen zijn voorpublicaties uit binnenkort te verschijnen werk. Op één na zijn al deze verhalen niet eerder gepubliceerd. Dit boek is meteen ook de vierhonderdste uitgave van Uitgeverij Passage.

Verhalen voor deze jubileumbundel komen van: Sander Blom, Anton Brand, Nina van den Broek, Marjan Brouwers, Anjet Daanje, Daniël Dee, Lupko Ellen, Paul Gellings, Barbara Henkes, Marcel de Jong, Bill Mensema, Ronald Ohlsen, Diana Ozon, Michiel Postma, Bennie Roeters, Herman Sandman, Lejo Siepe, Lilian Schneider, Leen Steen, Meindert Talma, Rosa Timmer, Jan Veenstra.

Stadsleven, verhalen uit de stad ISBN 9789054524007; verwacht in september; zie ook de najaarsfolder. Ook hier staat overigens de meeuw van Willem op de voorpagina.

Nader nieuws over Stadsleven volgt, je kunt het boek alvast reserveren bij een boekhandel in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten