Voorproefje Deze hemel

Op 30 september gaan we Deze hemel, de nieuwe roman van Bennie Roeters presenteren. Deze roman gaat over de geheimen van Trautorf, een dorp dat in het boek als volgt wordt geïntroduceerd:

'Stel u zit in de auto. Zodra u even naast u kijkt, bijvoorbeeld omdat uw gezelschap iets zegt dat uw aandacht vraagt, een mooi gekozen beeld, een passage uit de krant of een onverwacht kille opmerking die terugslaat op een woordenwisseling van een paar kilometer terug, dan bent u Trautorf al voorbij. Het zou u niet opvallen.'

Zo'n dorp dus, maar nog wel met een dorpssuper, een bushalte en een jaarlijks oogstfeest. Daar vindt dan een bijzonder ernstig incident plaats. Wat er precies gebeurd is blijft mistig. Maar verschillende dorpsbewoners komen in het boek aan het woord om hun kant van de gebeurtenissen te verklaren. Zo leest de roman als een schitterende whodunnit. Roeters leidt de lezer op een heerlijke en verrassende wijze door dorp en verhaal. 

Het boek ligt nu bij de drukker. Hieronder het volledige omslag van Deze hemel. Op een van de flappen een lijst met personage die in de roman aan het woord komen (op deze afbeelding is dat rechts).

(klik op afbeelding voor vergroting)

Het omslag is trouwens van Nadeschda Broere. Als je straks het boek leest, zul je gaandeweg ontdekken waar dit ontwerp op gebaseerd is. En de auteursfoto is gewoontegetrouw van Henk Veenstra.

Er is nu een voorproefje van de roman. De acteurs Joke Tjalsma en Xander van Vledder kruipen in de huid van twee van de personages en lezen fragmenten voor in dit filmpje(van Mark Timmer):


Bennie Roeters: Deze hemel (roman), ISBN 9789054523994 / 248 pagina's/ prijs € 21,50.

Bestel een exemplaar bij de lokale boekhandel of hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten