Plaquette geboortehuis Ab Visser

Ab Visser, van we begin dit jaar op zijn honderdste geboortedag een biografie verscheen, woonde de eerste jaren van zijn leven aan Sluistraat 4 in Groningen. Dat is de straat die van onder naar boven over deze luchtfoto loopt:

Die wijk, het Kanaleneiland of ook wel Het Eilandje, bestaat inmiddels niet meer en de op de foto nog openliggende Westerhaven is inmiddels gedempt en bebouwd met een winkelcentrum.

Na het verschijnen van Ab Visser Biografie en na de vele positieve recensies hierop is de belangstelling voor deze schrijver weer opgeleefd. Om dit te bestendigen gaat Uitgeverij Passage ism Bibliotheek Groningen een plaquette zo dicht mogelijk in de buurt van het geboortehuis plaatsen.

De onthulling van de plaquette gaat vrijdag 11 oktober om half vijf plaatsvinden. Locatie: Steenhouwerskade (achter de Mediamarkt). Uitgever Anton Scheepstra, literatuurkenner Douwe van der Bijl en biograaf Michiel van Diggelen zullen spreken bij deze korte plechtigheid..

1 opmerking:

  1. Jammer dat deze mededeling mij eerst nu bereikt. Ik was graag aanwezig geweest, maar heb al andere verplichtingen voor die dag. In ieder geval doet de plaatsing mij veel deugd. Met Michiel van Diggelen en Marcus van der Heide behoor ik tot de weinige Nederlanders die zo'n beetje "alles" van deze schrijver gelezen hebben. En met plezier! Een mooie happening toegewenst,

    BeantwoordenVerwijderen