Plaquette Ab Visser hangt

Precies één belangstellende kwam opdagen bij de onthulling van de plaquette voor Ab Visser. Dat past ook wel weer bij Ab Visser.


Hier wijst biograaf Michiel van Diggelen naar de net door hem onthulde plaquette.


Dit is even een beter beeld van de gedenkplaat, gemaakt op het moment dat die nog op de uitgeverij stond. De tekening (door Klaas Geertsma) van het omslag van de biografie is dus ook verwerkt in de plaat.

Dat bijna niemand aanwezig was bij de korte ceremonie, wil niet zeggen dat er geen belangstelling voor de plaquette is. Tenminste, vanuit diverse hoeken bereikt ons dit weekend de vraag: waar hangt deze plaat nu precies?

We hebben geprobeerd deze plaquette zo dicht mogelijk bij het geboortehuis van Ab Visser te plaatsten (zie ook dit blog). In het huidige Groningen vindt je dat aan de Steenhouwerskade (achter de Mediamarkt). Daar is tussen een kantoorpand en een woongebouw een zijstraatje. In dat zijstraat is op de muur van het woongebouw de plaquette aangebracht.

1 opmerking:

  1. jammer dat er maar een persoon is komen opdagen. mijn vriend wou wel, maar we waren weg. hij heeft de meeste boeken van ab visser. johan grimmius.

    BeantwoordenVerwijderen