De genomineerden voor Het Beste Groninger Boek 2013

De laatste bus naar Slochteren van Herman Sandman staat op de shortlist voor het beste Groninger boek. Dat heeft de jury zojuist bekend gemaakt. 

Andere genomineerden in de categorie fictie zijn: Een dagje naar huis van Hans Werkman, Kinderen van het ruige land van Auke Hulst en Winter in waterland (Een schaatshooglied) van Aafke Steenhuis. Ook de dichter Jean Pierre Rawie is genomineerd. Niet met een dichtbundel maar met proza: Vroeger was alles beter, behalve de tandarts.
Non-fictie
Ook in de categorie non-fictie zijn vijf genomineerden: In dit gevreesd gemis (Het leven van Willem Kloos) van Bart Slijper, Vincent door Barbara Stok, Het Scholtenshuis 1940-1945 (deel 2: Daders) door Monique Brinks, een boek over de Groninger schrijver-bohémien Jean-Paul Franssens (Leven, werk en vrienden) en nog een boek over een kunstenaar: Otto Eerelman (Groninger kunstenaar) door Harry J. Kraaij.
Jury
De driekoppige jury bestaat uit: Marijke Brouwer (verslaggever Dagblad van het Noorden), Marjolein Nieboer (directeur Bibliotheek RUG) en Cunera van Selm (Programmamaker en presentator bij RTV Noord).

Festival
Op 2 november 2013 vindt in Groningen voor de vijfde maal het literaire festival Het Grote Gebeuren plaats. Ook wordt dan voor de vijfde keer het beste Groninger boek bekend gemaakt. Deze editie waren er maar liefst 54 inzendingen en daaruit heeft de jury een shortlist samengesteld voor de categorieën fictie en non-fictie. Het belooft een spannende strijd te worden! De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Bibliotheek Groningen om 19.30 uur.
(aldus overgenomen bericht)

Kijk ook nog even op de lijst met alle inzendingen.

Update
De winnaars zijn
bij fictie: Kinderen van het ruige land van Auke Hulst
bij non-fictie: Vincent van Barbara Stok

1 opmerking: