Nieuw programma: Silo Passage

Uitgeverij Passage komt in het culturele seizoen 2012/2013 met een nieuwe literaire avond. De tweede woensdag van de maand organiseert de uitgeverij Silo Passage. In Silo Today (Griffeweg 4, Groningen) zullen schrijvers verbonden aan de uitgeverij voorlezen uit nieuw en bestaand werk. De eerste aflevering vindt plaats op woensdag 10 oktober.


Silo Passage krijgt elke aflevering een thema. In oktober is dat 'belofte'. Dat gaat dan op 10 oktober het volgende programma opleveren:
  • 20.30 uur aanvang met filosofische introductie door Pauline Sparreboom (de kersverse huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen)
  • Anton Brand – Een jong gestorven belofte
  • Joost Oomen – De stort
  • Bill Mensema – Priorities
  • (pauze)
  • Job Breemer ter Stege – Het beloofde leven
  • Rosa Timmer – Belofte maakt schuld(ig)
  • Marcella Veldthuis – Het leven is een Ikea-keuken
  • muzikale afsluiting van Bas Schröder

Bijzonder is de aanwezigheid van de jonge en dan net-gedebuteerde Amsterdamse schrijver Job Breemer ter Stege. Merk ook op dat beide winnaars van het Hendrik de Vries-stipendium (Joost Oomen en Marcella Veldthuis) aanwezig zijn; zij zullen een voorproefje uit hun later dit jaar te verschijnen werk geven. Rosa Timmer komt met een voor haar nieuw genre: rechtbankverslagen. Anton Brand gaat voorlezen uit zijn roman over de te jong overleden operacomponist Bellini. En Bill Mensema zal op de van hem bekende wijze het licht laten schijnen over een actueel probleem.
Al met al een mooi programma vol 'belofte'.

Entree voor Silo Passage bedraagt € 5,00 (studenten halve prijs). Kaarten alleen verkrijgbaar aan de zaal, die om acht uur opent.
De volgende afleveringen van Silo Passage staan in het seizoen 2012/2013 gepland op 14 november, 9 januari, 13 februari, 13 maart, 10 april en 15 mei. December slaan we over omdat in die maand weer een Eindejaarsshow zal plaatsvinden.

Silo Passage is een nieuw loot aan de boom van de vele evenementen die Uitgeverij Passage organiseert. Al vanaf het ontstaan van de uitgeverij organiseert uitgever Anton Scheepstra drukbezochte boekpresentaties. Daarnaast waren er eerder al programma als 'Proza Proeven', de Boekenboot, de Ludde Menkema-wandeling en 'Privé bij Passage'. En dan hebben we het nog niet eens over de betrokkenheid van Scheepstra bij vele literaire evenementen in Groningen (als: Poëziemarathon, Dichters in de Prinsentuin, Literair Lokaal van de Schrijversschool en boekenmarkten), de betrokkenheid bij de oprichting van Slag (de Stichting Literaire Activiteiten Groningen), waardoor er structurele subsidie vrijkwam voor literatuurfestivals in Groningen en de laatste tijd bij activiteiten in Het Paleis (zoals met name de Culturele Zondagen).
Silo Passage is dan het nieuwe evenement, waarbij het publiek rechtstreeks contact kan maken met de auteurs. Thema, deelnemers en dus het programma van de show is elke keer weer anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten