Middeleeuwse muziek: boek met gratis cd

Er zijn mensen die denken dat het Groninger platteland een culturele negorij is. Gelukkig zijn er ook genoeg die beter weten. En de echte kenner weet dan de Ommelanden al in de middeleeuwen een rijk muzikaal klimaat had. Topfiguur uit die tijd is Rudolphus Agricola. Aan hem is dan ook het boek Klinkende klei opgehangen, een erg mooi boek over de Middeleeuwse muziek uit Groningen en Ommelanden:


Het boek bevat ook een (gratis) cd, waarop de muziek uit die tijd verklankt wordt door Super Librum. Een cd in een boek aanbrengen wil je wel goed doen. De gekozen methode bleek wat lekker ouderwets handwerk in te houden. Dus hebben we woensdagmiddag gezellig zitten plakken:


Zondagmiddag geeft Super Librum het concert Vox Resonans in de Oosterpoort in Groningen. aansluitend wordt Klinkende klei gepresenteerd.
Liefhebbers opgelet: om subsidietechnische reden zal dit boek een eenmalige oplage van 500 exemplaren omvatten. Gezien de eerste reacties, en gezien de vanwege die subsidies lage prijs van slechts € 15,00 is de verwachting dat we snel door de voorraad heen zullen zijn. Bestel dus snel. Er zijn trouwens ook nog kaarten voor het concert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten