Het Grote Gebeuren 2012

(ingekomen persbericht)


DRIE DAGEN LANG GENIETEN VAN PROZA IN GRONINGEN

Prozafestival Het Grote Gebeuren staat voor het najaar in de startblokken. Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 november 2012 vindt de vierde editie plaats. Drie dagen lang zal de stad Groningen literair bruisen. Ook dit jaar wist het prozafestival een handvol prachtige auteurs te strikken, zoals de schrijver Leon de Winter op de openingsavond 16 november. Zijn nieuwste politiek getinte roman VSV of daden van onbaatzuchtigheid is spraakmakend en daar zal de literaire avond zeker over gaan.

Sterke verhalen

Dit jaar staat het festival met het thema ‘Sterke verhalen’ geheel in het teken van mooie, goed vertelde verhalen. Verhalen die we aan elkaar vertellen en met elkaar delen zodat er een geschiedenis ontstaat. Deze kunnen berusten op ware gebeurtenissen, maar kunnen ook verhalende fictie zijn. Sterke verhalenvertellers Marion Bloem, Arjen Lubach, Manon Uphoff, Edzard Mik en Stephan Enter zijn uitgenodigd. Zij zijn zaterdagavond en zondagochtend te zien en te horen op Het Grote Gebeuren.

Literaire brunch met Bloem

Net zoals bij de voorgaande edities start de zondag met de succesvolle schrijversbrunch. De sfeer tijdens de brunch is intiem en bijzonder. De entreekaartjes vliegen dan ook snel over de toonbank. Dit jaar is de eer aan de Marion Bloem. Zij is onze literaire gast op de literaire brunch. Met koffie, thee en broodjes binnen handbereik zal ze vertellen over Het Bali van Bloem en haar familie-epos Een meisje van honderd.

De literaire verrassingen van Het Grote Gebeuren: Knausgård en Böhler

Naast de genoemde klinkende namen heeft Het Grote Gebeuren nog twee literaire verrassingen in petto. In de aanloop van het programma komt op woensdag 7 november de Noorse auteur Karl Ove Knausgård, die ook de rockster van de letteren wordt genoemd. Zijn tweede boek Liefde uit de serie Mijn strijd is net vertaald. De andere verrassing is de beroemde advocate Britta Böhler. Zij komt zondagmiddag 18 november naar het festival, waar ze vertelt over de thriller Heldhaftig die ze samen met Rodney Bolt schreef. Naast het duo Britta Bolt schuiven rechtbankjournalist Rob Zijlstra en thrillerschrijver Lupko Ellen aan tafel. Ellen gooit met zijn Ludde Menkema-trilogie hoge ogen. Dit gaat een spannende literaire ‘Sterke verhalen’-middag worden, met suspense, misdaad en recht.

De locaties en entreekaarten

Het Grote Gebeuren vindt plaats in ForumImages aan het Hereplein en de Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat. Entreekaartjes zijn vanaf 22 oktober te verkrijgen bij ForumImages, Bibliotheek Groningen (bij de portier), boekhandel Scholtens & De Slegte en vlak voor de bijeenkomsten aan de zaal. De kaartjes voor Karl Ove Knausgård zijn alleen op de avond zelf bij het Schimmelpenninck Huys te koop.
Een passe-partout voor het gehele driedaagse festival, exclusief de brunch op zondagochtend, kost
€ 32,50. Voor studenten en CJP-kaarthouders is er een speciale passe-partoutprijs: € 25,-.

Meer informatie over het programma, tijdstippen en locaties is te vinden op: Het Grote Gebeuren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten