Geslaagde presentatie Pontus

Gister vond in Amsterdam de presentatie van Pontus plaats, het debuut van Job Breemer ter Stege. Op facebook is inmiddels veel reuring over Pontus en de schrijver. Niet alleen foto's van posters worden daar ge-liked, ook kom je er foto's van de presentatie, de signeersessie, van het boek in snackbars, op straat en nog veel meer tegen.

Hier op het blog uiteraard ook een fotoverslag van de presentatie. De foto's zijn door vormgever Ruurd de Boer gemaakt met zijn i-phone.


Plaats van handeling: de Roode Bioscoop aan het Haarlemmerplein in Amsterdam. We wisten al een week of wat van te voren dat het 'uitverkocht' zou zijn (ook alweer dankzij Facebook)


Binnen bestaat de Roode Bioscoop uit een buitengewoon sfeervolle zaal (z'n zaal zou ik graag als literair theatertje willen hebben). De boekpresentatie begon met een gesprek over de totstandkoming van de roman. In het midden staat Eva de Visser van TenPages. Dat is een website waarop auteurs via crowdfunding een weg naar een uitgever kunnen vinden. Eva verbaasde de zaal met de mededeling dat het maar 3% van de schrijvers die dat probeert ook daadwerkelijk lukt. Ook opmerkelijk was haar uitspraak dat Job wel zo'n beetje het record gebroken heeft in de sneheid waarmee zijn boek de limiet van het minimum aantal aandeelhouders behaalde.


De altijd feestelijke onthulling en overhandiging van het eerste exemplaar.


Of eigenlijk: twee eerste exemplaren. Die waren bestemd voor de moeder en de broer van Job Breemer ter Stege. De roman is inderdaad ontstaan na het overlijden van de vader van Job. Ook als is er verder sprake van pure fictie, het was gepast om die eerste exemplaren aan de naasten te overhandigen.


Waarna Job Breemer ter Stege een fragment uit de roman liet horen. Voor zover de aanwezigen al niet razend nieuwsgierig waren naar Pontus, werden ze dat nu wel.

Nieuwe optredens van Job staan alvast gepland in Haarlem en Groningen. Verder komt er op 21 oktober nog een meet & greet in boekhandel Van Pampus in Amsterdam. Daarvoor worden ook de mensen uitgenodigd die we voor deze boekpresentatie teleur hebben moeten stellen.

Maar nog even een samenvatting van de boekpresentatie van gister: het bleef nog lang reuze gezellig in de Roode Bioscoop...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten