9e druk & meer nieuws

Vandaag levert de drukker de negende druk van Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje bij uitgever en centraal boekhuis. Vanwege de drukte bij de drukker toch weer met een beetje vertraging, maar op tijd voor de extra publiciteit die we rond de Libris Literatuur Prijs verwachten. (lees hier hoe de bekendmaking van de nominatie ging).

Maandagavond 8 mei wordt de winnaar van de Libris Literatuur Prijs bekend gemaakt. Dat gebeurt live in het programma Nieuwsuur, dus iedereen kan meekijken.

Als voorbereiding heeft de organisatie over elke genomineerde een podcast gemaakt. De podcast over en mét Anjet Daanje is hier te beluisteren. En dat is echt de moeite waard. Daarnaast heeft de redactie van Nieuwsuur elke genomineerde een ultrakort verhaaltje over de eigen roman laten inspreken. Die opname wilde men op een bijzondere locatie maken, een plek die een rol speelt in het boek. Dus kozen we voor de kerktoren van Klein Wetsinge (zie foto), waar een uurwerk hangt zoals beschreven in het laatste hoofdstuk van Het lied van ooievaar en dromedaris.

Verder verwachten we komende weekend in de belangrijke dagbladen voorbeschouwingen op de prijs. Duidelijk is dat De Morgen en Het Parool een interview gaan plaatsen, de laatste dan met de uitgever. Recensenten gaan de komende dagen volop voorspelling doen, maar ja: die zitten allemaal niet in de jury. De jury heeft inmiddels al besloten, dus al die meningen hebben ook geen invloed op hen. Maandagavond zullen we het weten. Maar even kijken naar Nieuwsuur dus.

Hoe het ook afloopt: Anjet Daanje doet één keer een publiekactiviteit: op zaterdagmiddag 13 mei van 2 tot 3 signeert ze bij boekhandel Van der Velde, A-Kerkhof, Groningen. Lees daarvoor ook dit bericht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten