Uit de nalatenschap van Driek van Wissen

Op 21 mei 2010 overleed Driek van Wissen onverwacht tijdens een vakantie in Istanboel. Uit de nalatenschap van deze dichter des vaderlands doken vertalingen op van Erich Kästners Lyrische huisapotheek. Die zouden we in 2022 uitbrengen en dan presenteren op de Driekdag, de jaarlijkse hoogmis van de lichte poëzie. Maar je snapt: er kwam een pandemie tussen.

Maar dit jaar kan de publicatie dan doorgaan op de nieuwe Driekdag, toevalligerwijs op zondag 21 mei. Als vanouds vindt deze middag vanaf vier uur in café Wolthoorn & co en Groningen plaats. Optredens zullen er van Jan Boerstoel, Bart Adjudant en Arthur Hartkamp zijn. Muziek komt van The Woodsman. Jean Pierre Rawie zal kort spreken bij de uitreiking van Lyrische Huisapotheek. Toegang is gratis, vanaf de pauze zal de dichtbundel te koop zijn.

Erich Kästners Lyrische Huisapotheek in vertaling van Driek van Wissen verschijnt in een hardcover uitgave en telt 104 pagina's. Jean Pierre Rawie schreef het voorwoord.. ISBN 9789054523857.

1 opmerking:

  1. Is dit niet wat vreemd? 13 jaar na dato? Als het gewoon is, had ik de laatste weken van mijn levenvniet zo hard hoeven te erkennen. Aan mijn laatste dichtbundel voordat ik ga overlijden. Met vriendelijke groet Jacqueline Jongen Servais alida de Jongstraat 33 Alphen aan den Rijn. Tel. 0172416540.

    BeantwoordenVerwijderen