Literair wandelen (2): Ulrum

Ook Marcel de Jong gaat een literaire wandeling houden. In zijn  geval in Ulrum, en dan gaat het uiteraard om zijn roman De Afscheiding.


Zelf kondigt hij dit als volgt aan:

Op verzoek van oud-leden van voormalige studentenvereniging Hendrik de Cock organiseer ik op ZONDAG11 juni om 13 uur weer een rondleiding De Afscheiding in Ulrum. In de roman De Afscheiding bezie ik de kerkstrijd uit 1834 onder leiding van dominee Hendrik de Coak vooral als klassenstrijd . Tijdens de rondleiding geef ik ook een stuk van de in modern Nederlands vertaalde opruiende preek die in 1834 werd gegeven. Na het horen van de haatpreek kun je je ook wel voorstellen waarom Koning Willem I destijds besloot 100 militairen naar het dorp te sturen. En uiteraard gaan we ook naar de expositie over Marten Douwes Teenstra, strijder tegen slavernij, en een van de grootste tegenstanders van dominee Hendrik de Cock. Een bijzonder verhaal. 

Het is ook voor anderen mogelijk om zich aan te melden. Kosten € 15. Inclusief drankjes en hapjes. Aanmelden kan via rondleiding@djccommunicatie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten