11e en 13e druk

Vandaag levert de drukker nieuwe drukken van beide laatste romans van Anjet Daanje. Voor De herinnerde soldaat betreft het de dertiende druk; Het lied van ooievaar en dromedaris beleeft nu de elfde druk. Hierbij moet wel worden aangetekend dat de oplages van de herdrukken van Het lied hoger liggen, de laatste twee drukken van die roman telden zelfs 10.000 exemplaren per keer.

Deze enorme groei van de verkoop is natuurlijk te danken aan het winnen van Anjet Daanje van de Libris Literatuur Prijs (zie hier). Sinds die tijd staat Het lied van ooievaar en dromedaris in de top 10 van de meest verkochte boeken. Dat is dan niet alleen bij de standaard Bestseller 60, maar ook bij de top tienen van veel goede boekhandels. Gelukkig reageren ook de nieuwe lezers onverminderd positief op de roman, en dat wakkert weer verdere belangstelling aan. Binnenkort kunnen we ook nieuws uit het buitenland rond het werk van Anjet Daanje melden.

Fijn om te zien dat het succes van Het lied ook de belangstelling voor eerdere boeken van Anjet Daanje aanwakkert. In collegiaal overleg geeft uitgeverij Pluim een drietal eerdere romans van Anjet Daanje (dus voor ze bij Uitgeverij Passage terechtkwam) opnieuw uit. Ook is haar gehele oeuvre als e-book leverbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten