Vaandrager in Madurodam

Het was een leuk paasweekend. De Volkskrant berichtte zaterdag over de hotelaccommodatie van Het Paleis en had een recensie van Sleutels van Vaandrager (vier sterren, inmiddels al op Kortsluiting geplaatst). NRC maakte zowaar een bericht over de reddingsactie van SC Veendam, lees hier.

Tussen het rustiek naar buiten staren in Scheveningse strandpaviljoens door, bracht ik ook nog een bezoek aan Madurodam. En jawel hoor, ook daar Vaandrager:


Waarschijnlijk is wel te zien dat ik een beetje bozig kijk. Dat komt omdat we het betreffende restaurant niet in mochten vanwege de grote drukte. Even een broodje worst kopen bij een karretje lukte ook al niet. Vanwege de drukte waren er alleen maar bevroren broodjes.

Het vernieuwde Madurodam trekt dus veel publiek. De vernieuwing zit vooral in allerlei dingen die kinderen nu kunnen doen: kaas wegen, scheepsbrandje blussen, de Oosterscheldekering bedienen en gezellig het achterland onder water laten lopen. Hoofdattractie blijven natuurlijk de op schaal nagemaakt bekende gebouwen van Nederland. De culturele sector wordt daarbij niet vergeten:


Inderdaad: het Groninger Museum wordt hier ook nagebouwd. Je ziet: de bruggen zijn nog niet klaar en het water is nog niet op peil, maar mooi wordt het.

Verder vind je uit de stad het station, het Goudkantoor, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Vindicat-gebouw in Madurodam, dat laatste hier geplaatst als grachtenpand:


Ben benieuwd of dit pand nou binnenkort ook hier gesloopt gaat worden. Al denk ik dat men niet alleen in Madurodam nog niet weet hoe het nieuwe Vindicat-gebouw er uit komt te zien:


In de minituurstad zal het niet op dezelfde plek passen. Of het op een Grote Markt een succes wordt vraag ik me na het zien van dit beeld ernstig af. Misschien nog opleuken met een gedicht?

1 opmerking:

  1. Geachte heer Scheepstra, wij zien dat uw beleving in Madurodam afgelopen weekend niet optimaal was. Wilt u even contact met ons opnemen via wtroost@madurodam.nl zodat wij dit met u af kunnen handelen?
    Vriendelijke groet,
    Wendy Troost
    Madurodam

    BeantwoordenVerwijderen