Beste Overijssels Boek van 2011

"Ja, jammer', was een veelgehoorde verzuchting bij het uitlopen van de zaal na de uitreiking van de prijzen voor het Beste Overijssels boek van het jaar in het indrukwekkend krakende stadhuis van Deventer. Er waren immers vijftien genomineerden, tien in de categorie non-fictie en vijf in de categorie fictie. En elke afdeling zou slecht één prijswinnaar krijgen. Bij fictie was ook Verbrande schepen van Paul Gellings genomineerd.


Het was een genoeglijk middag in Deventer. Elke genomineerde mocht kort iets over zijn boek vertellen. Paul Gellings moest lesgeven, dus deed zijn uitgever het verhaal.

De prijzen gingen naar:
- non-fictie: Willem Groothuis - Natura docet
- fictie: H.H. ter Balkt - Vliegtuigmagneet
Ter Balkt was ook niet aanwezig. Zijn redacteur van De Bezige Bij verklaarde dat Ter Balkt veel last van zijn voeten heeft en daardoor amper nog de deur uitkomt. Ook de dichtader is wat uitgedroogd. Vliegtuigmagneet zou wel eens zijn laatste dichtbundel kunnen blijken te zijn. Wel kondigde de redacteur met enige trots het verschijnen van Verzameld Werk aan, 1600 pagina's op dundruk papier. Staat voor komend oktober in de planning.

Paul Gellings en zijn uitgever vinden het geen probleem om het tegen H.H. ter Balkt af te leggen. Zie voor alle informatie over deze prijs en de juryrapporten: http://www.overijsselsboekvanhetjaar.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten