Schrijvers proberen SC Veendam te redden

Z-side, F-side: elke voetbalclub heeft zijn opvallende, soms wat te fanatieke aanhang. Het nogal in nood verkerende SC Veendam heeft dan weer een heel andere vorm van dwarse fans: de I-side, de intellectuelen side. Schrijver Herman Sandman bekende zich in zijn verhalenbundel De lange leegte tot aanhanger van SC Veendam. Wat moet je in de Veenkoloniën anders. Trouwens: Sparta heeft Hugo Borst al, FC Groningen Frank den Hollander Berchem Herman Brusselmans en Groninger Jan Mulder gaat vreemd met Ajax. Dus ook Veendam verdient support.


Om zich heen verzamelde Sandman nu de supporters voor de I-side. Collega-schrijvers Bill Mensema, muzikant Bert Hadders, ex-wethouder Jaap Dijkstra, bibliothecaris, literatuurkenner en eerste-wereldoorlog-expert Douwe van der Bijl. Bij gelegenheid wordt de club aangevuld met journalisten, muzikanten, schrijvers en mogelijk zelfs eens een uitgever. De zwarte mannen noemen ze zich, en ze doen bericht van hu avonturen op http://dezwartemannen.blogspot.com/ (voortaan ook hier in de rechter kolom).

En nu gaat het weer eens moeilijk met Veendam, financieel gezien. Vandaag schrijft Herman Sandman hierover een opiniestuk in het Dagblad van het Noorden onder de titel 'Sc Veendam zoekt romanticus mét geld'. Daar blijft het niet bij. Sandman, Mensema en Hadders geven morgen benefietoptredens voor aanvang van de wedstrijd. SC Veendam heeft 300.000 euro nodig. Ik vrees dat één voorleessessie niet voldoende zal zijn...

Update: lees de column van Herman Sandman in de Gezinsbode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten