Lilian Zielstra genomineerd

Lilian Zielstra is met haar jongste bundel Mijn dochter draagt een steen (dit voorjaar verschenen bij Uitgeverij Passage) genomineerd voor de Eline van Haarenprijs.

De jury van de Eline van Haarenprijs 2023, bestemd voor een bundel van een vrouwelijke dichter onder de 35 jaar, heeft drie titels genomineerd voor de op 10 december uit te reiken prijs, waaraan een bedrag van  1250 euro is verbonden.

De genomineerde bundels zijn:

  • In mijn mand van Lieke Marsman (uitgeverij Pluim)
  • Mijn dochter draagt een steen van Lilian Zielstra (uitgeverij Passage)
  • De grom uit de hond halen van Iduna Paalman (uitgeverij Querido).

Een eervolle vermelding kreeg Wat nu het licht dat binnenvalt van Siel Verhanneman, verschenen bij De Arbeiderspers.

De prijs is door uitgeverij Conserve ingesteld ter nagedachtenis van Eline van Haaren, die in februari 1983 op 29-jarige leeftijd overleed aan de ziekte van Non Hodgkin. In december 1983 verscheen haar bundel Leef de dag postuum, als eerste uitgave van uitgeverij Conserve, waarbij sindsdien 600 titels zijn verschenen.

Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van uitgeverij Conserve is op zondagmiddag 10 december vanaf 14.30 uur de prijsuitreiking in de Lounge van Hotel Merlet in Schoorl, waar de drie genomineerden zullen voorlezen. Daarnaast treden zanger Robert Valter met gitarist Leo Maubach en singer-songwriter Bert van Baar op. Juryvoorzitter Margriet Brandsma maakt dan bekend wie de winnares wordt van de zevende Eline van Haarenprijs. In de jury hebben verder Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard zitting.

Eerdere prijswinnaars waren in 2008 Ester Naomi Perquin met Servetten Halfstok (Van Oorschot) en Dichteres des Vaderlands 2017-2019, in 2013 Kira Wuck met Finse meisjes (Podium) en Mieke van Zonneveld  met Leger (De Bezige Bij).


------

De recensie die over Mijn dochter draagt een steen verschenen zijn, verzamelen we hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten