Paul Gellings in Groningen

Paul Gellings heeft net een nieuwe roman uit, getiteld Terug naar de Stichtstraat. Gewoontegetrouw doen we hiervan ook een presentatie in Groningen, de stad waar Gellings gestudeerd en gewerkt heeft en waar nog een hechte achterban van hem zit. Op donderdagavond 9 november is daarom de Groningse boekpresentatie. En die is toegankelijk voor iedereen, achterban of niet.


Op donderdag 9 november is schrijver Paul Gellings te gast bij Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter en Uitgeverij Passage. Hij wordt deze avond geïnterviewd  over zijn nieuwe roman Terug naar de Stichtstraat door onze vaste interviewer Anne Bergsma. De avond begint om 19.30 uur. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl. 

Het boek

In de roman neem Paul Gellings de lezers mee naar de Amsterdamse Rivierenbuurt, de wijk waar hij zelf opgroeide. Dat was in de jaren van de wederopbouw, jaren waarin de oorlog nog nasuddert. De wijk kende veel weggevoerde buurtgenoten en onderduikers. Een buurman was ooggetuige en kan er nu alleen mee leven door in zijn eigen leugens te geloven. Waarom heeft de mens toch die neiging tot liegen?

Paul Gellings

Paul Gellings is schrijver, dichter en vertaler. Vanaf 2004 was hij twee jaar lang stadsdichter van Zwolle. Hij vertaalde o.a. poëzie van Rutger Kopland in het Frans. Hij is in 2012 geridderd. Voor meer informatie zie zijn eigen site www.paulgellings.nl.

Gegevens

Datum: Donderdag 9 november 2023

Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10, Groningen

Aanvang 19.30 uur

Aanmelding onder boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Toegang: 5 euro, leden Harmonie gratis

Paul Gellings: Terug naar de Stichtstraat, ISBN 9789054524243

Geen opmerkingen:

Een reactie posten