Presentatie boek Ulfert Molenhuis

Van Koninklijk Huis tot Voedselbank: dat is de kortste samenvatting van het turbulente leven van Ulfert Molenhuis. Op woensdag 8 november presenteren we zijn ongelofelijke levensverhaal. Mens en medemens heet het, en het is geschreven door Sander Blom.


Op woensdag 8 november 2023 om 15.00 uur (inloop 14.30) worden tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste exemplaren door hem uitgereikt aan enkele personen die een belangrijke rol in het leven van Ulfert Molenhuis hebben gespeeld. Dit vindt plaats op een voor hem vertrouwde plek, de Voedselbank stad Groningen aan de Ulgersmaweg 57 in Groningen.

Hij was bewaker op Paleis Soestdijk waar hij te maken kreeg met de grillen van prins Bernhard, legde afluisterapparatuur aan onder de gekaapte trein bij Wijster en was betrokken bij onderzoeken naar de vermissing van Digna van der Roest, de Deventer Moordzaak en de moord op prostitué Bea Pot. Hij was actief in de opsporing en aanhouding van drugschepen. Was mede-eigenaar van een groot beveiligingsbedrijf.

Maar bekend werd hij vooral vanwege zijn zorg voor de medemens. Hij liet asielzoekers actief deelnemen aan zijn voetbalclub en hij zorgde ervoor dat arme mensen enige verlichting konden vinden bij de voedselbank.

Mens en medemens presenteert het uitzonderlijke levensverhaal van Ulfert Jan Molenhuis (Baflo 1948). Hij begon zijn carrière bij de Koninklijke Marechaussee, draaide mee in diverse politieonderzoeken, bracht op het hoogtepunt van de Koude Oorlog enkele maanden door in Moskou als spion en stond als ME'er tegenover een woedende volksmenigte tijdens de kroningsrellen van 1980.

Hij beleefde een carrière met heftige, ontroerende en grappige momenten. En dat terwijl ook niet alles in zijn eigen leven over rozen ging. Zo verloor Ulfert een zoon bij een verkeersongeluk.

 In Mens en medemens volgen we het fascinerende verhaal van Ulferts leven. Van Baflo tot Moskou. En van Koninklijk Huis tot voedselbank.

Het boek is geschreven door de talentvolle filmer en schrijver Sander Blom en wordt uitgegeven door Uitgeverij Passage uit Groningen.

De opbrengst van dit boek gaat naar arme kinderen die hierdoor hun talenten kunnen benutten voor een onafhankelijk bestaan.

                    U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

2 opmerkingen:

  1. Je bent een bijzondere man Ulfert , dat boek ga ik zeker kopen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi en opmerkelijk verhaal, ik zou graag een exemplaar van dit boek willen hebben .Tineke Peters

    BeantwoordenVerwijderen