In de maak: roman van Lupko Ellen

Mooi bericht voor de vele liefhebbers van het werk van Lupko Ellen: er komt iets nieuws van hem uit. Ditmaal geen thriller, maar een roman, zijn eerste roman dus. De liefhebbers van de thrillers van Lupko zullen toch wel in Als een mot een bekende elementen aantreffen. Spannend is het boek ook nog eens.

De roman speelt in Engeland, hetgeen vormgeefster Vera Post inspireerde tot dit omslagontwerp:


In de najaarsfolder van Uitgeverij Passage lees je over Als een mot:

Lupko Ellen is bekend van zijn reeks thrillers. Vooral zijn boeken over Ludde Menkema zijn razend populair. Van die reeks zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht, hij ontving ontelbare goede recensies en werd genomineerd voor de Gouden Strop.

Nu komt Lupko Ellen met een roman. Dit boek speelt in een typisch Engels stadje dat z’n beste tijd heeft gehad. Dat geldt zeker ook voor de hoofdpersoon. Waarom komt die zo vroeg in het voorjaar naar Engeland? Voor de rust zegt hij zelf, maar rustig blijft het niet als hij de inwoners van het stadje beter leert kennen. Langzaamaan komt de lezer meer te weten over de reden waarom de hoofdpersoon is waar hij is en gaan vragen rond leven en dood steeds meer een rol spelen.

Kenmerkend voor deze roman is de beschrijving van de min of meer bewuste teloorgang van een man, met fijne humor gebracht, die zeker ook iedereen met een haat-liefdeverhouding tot Engeland zal waarderen. 

Boven alles bewijst Lupko Ellen met Als een mot een uitmuntende romanschrijver te zijn.

Lupko Ellen: Als een mot (roman), ISBN 9789054524045, verwacht in november. Nader nieuws volgt, maar je kunt nu alvast een exemplaar reserveren bij de lokale boekhandel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten