Bob Houwen, man in verzet

We hadden al een eerste omslag klaar voor het boek Bob Houwen, man in verzet - een sprekende foto van de Martintoren te midden van de in puin geschoten Grote Markt. De schrijvers ontdekten in het archief net op tijd de foto die uiteindelijk het omslag siert - de plaatsing van het beeld 'Sint Joris en de draak', het beeld achter de Martinikerk waar jaarlijks op 4 mei de Dodenherdenking plaatsvindt.

Uit de najaarsfolder over dit boek:

Anna van der Molen en Stefan van der Poel, beiden historici en werkzaam voor het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG), schreven dit boek over  Bob Houwen (1913-1982). Houwen was in de oorlog een vooraanstaand verzetsman in de stad Groningen en stond met zijn collectie verzetskaarten (een kleine 7.000) aan de basis van het OVCG. In 2021 wordt het dertigjarige jubileum van het OVCG gevierd en tijdens de jaarlijkse Bob Houwenlezing wordt het boek gepresenteerd.

Houwen werd tijdens de oorlog neergeschoten en gearresteerd en vervolgens bevrijd uit het huis van bewaring. Nu verschijnt voor het eerst zijn levensverhaal in boekvorm. Hierin kijken ook zijn kinderen terug op hun vader, zowel op diens rol in de oorlog als die erna.

Dit boek wordt verwacht in november. Hou de berichtgeving in de gaten. 

Bob Houwen (1913-1982), man in verzet; ISBN 9789054524038 / 17 x 24 cm / geïllustreerd en in kleur / met cahiersteek.

Reserveer een exemplaar bij de lokale boekhandel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten