In de maak: roman van Daniël Dee

Daniël Dee werkt aan een Rotterdams tweeluik: twee romans die beide in Rotterdam spelen en elkaar als een soort spiegelbeeld aanvullen. Begin dit jaar verscheen al De echo van mijn voetstappen (het romandebuut van Daniël Dee), in het najaar verwachten we de aanvullende tegenhanger: De geschiedenis van Marthe. Voor wie wil kan deze romans overigens ook uitstekend los van elkaar lezen.

Ralf Emmerich tekent voor de vormgeving van beide delen:

In de nieuwe folder van Uitgeverij Passage lees je:

‘Dee schrijft direct, kort en krachtig, en verrast regelmatig met zinnen die zo uit een gedicht zijn ontsnapt. Dit boek bevestigt een voorliefde voor dichtende romanschrijvers (of romanschrijvende dichters). Geen brij van overbodige woorden, geen clichés, geen overbodige tierlantijnen. Heerlijk!’ Aldus een reactie op De echo van mijn voetstappen, het eerste deel van een Rotterdams tweeluik. In dat boek ontwaakt een man en ontdekt dat hij het enige nog levende wezen in de wijde omgeving is.

In De geschiedenis van Marthe is juist het omgekeerde het geval. Ditmaal blijkt de hoofdpersoon contact te hebben met overleden personen, zijn wat ouderwets redenerende opa voorop. Overal waar hij komt in Rotterdam ontmoet hij fantomen en geesten. Die geesten zijn veeleisend en verlangen veel van hem. Zo belandt hij tegen wil en dank in een stormachtig avontuur dat zijn psychische gezondheid niet ten goede komt. 

Daniël Dee: De geschiedenis van Marthe (roman) ISBN 9789054524052. Verschijning is voorzien begin december, hou het nieuws op deze site in de gaten. Reserveren kan alvast bij een boekhandel bij jou in de buurt.

Lees ook eerder nieuws over Daniël Dee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten