vrijdag 3 april 2020

Nieuwe planning

Als iedereen kondigden we zo mooi onze plannen voor het voorjaar van 2020 aan, en als iedereen moeten we dingen nu flink omgooien. We bladeren nog een keer door onze voorjaarfolder en zetten de wijzigingen even op een rijtje.


  • Op 9 januari presenteerden we Willem Kolvoort 30 jaar Vera Posters en opende de bijbehorende tentoonstelling in het Groninger Museum. Het museum is tijdelijk gesloten, het boek is natuurlijk gewoon te koop. Inmiddels is wel bekend gemaakt dat zodra het museumweer open gaat, de expositie weer te bekijken zal zijn. Die is namelijk verlengd t/m 15 september. De heropening zullen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
  • Het pact van de Pont Neuf, deel 2 uit de Decade-reeks van Bill Mensema is nog feestelijk verschenen. Deel 3 stond voor juni gepland, maar gaat iets later verschijnen
  • In het eerste weekend van de 'intelligente lockdown' zou Twee vogels in één beklemmende kooi gepresenteerd worden. Maar dat kon niet doorgaan, net als herninneringen aan de dood van Werkman en de bevrijding van Groningen die gepland stonden. Nou is dit een fraai uitgevoerd boek geworden, dat in de boekhandel was opgevallen en daarom door veel lezers ter hand genomen. Gebeurt dus ook al niet. Nu kun je het bestellen via onze site.
  • Het boek van Peter Verschuren over de problemen in de jeugdzorg ligt klaar en de presentatie was al geregeld. We hebben echter besloten de publicatie uit te stellen tot een nader moment
  • Tijdens de Driekdag zouden we een onuitgegeven werk van Driek van Wissen gaan presenteren. De Driekdag gaat dit jaar niet door en de publicatie van Erich Kästner Lyrische Huisapotheek is verplaats naar de Driekdag in 2021.
  • Ook voor de nieuwe van Paul Gellings hadden we al een presentatie en andere activiteiten geregeld. Die gaan niet door. Maar de uitgave van zijn nieuwe boek Steden van Pandora gaat wel door. Op een heel nieuwe manier gaan we dit boek lanceren. Volgende week komt daar nader bericht over.
Helpen?
Regelmatig ontvangen we de vraag of mensen ons kunnen helpen. Gezien de omstandigheden gaat het redelijk door met de uitgeverij. We roepen wel iedereen op boeken te blijven kopen en je helpt Uitgeverij Passage echt als je nu boeken via onze site koopt: www.uitgeverijpassage.nl

Bestellingen worden zonder verzendkosten toegestuurd. Verwerking van de bestelling gebeurt dezelfde werkdag nog. Bovendien is een aantal boeken via de site goedkoper te bestellen dan bij andere internetverkopers. Zie maar eens bij de afdeling aanbiedingen.

Nog een laatste tip: je kunt via de website ook een boek cadeau doen. Vul dan het afleveradres van degene die je daarmee wilt verrassen in. Won je in Groningen? Dan kun je nu elke middag even langskomen om een boek te kopen.

En verder
We overleggen met verschillende auteurs over acties en evenementen die in tijden van corona nog wel door kunnen gaan. Nader nieuws volgt.
Maar ten eerste: Lilian Schneider had haar triller de nu tamelijk sarcastische titel Een wreed voorjaar meegegeven. We hebben dat boek meteen maar in de aanbieding gedaan, zie hier.Tenslotte wensen we iedereen veel sterkte in deze rare maanden. Keep calm and read a book. En vooral: blijf gezond!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten