Winnaars Hendrik de Vries-stipendium 2013

Het Hendrik de Vries-stipendium 2013 is gewonnen door Leonie Veraar en het duo Ruth Koop van 't Jagt & Lieke van den Krommenacker. Dat maakte wethouder Dig Istha vanmiddag beken tijdens een feestelijke bijeenkomst in het CBK



De prijs bestaat uit een geldbedrag en het uitbrengen van een boek bij Uitgeverij Passage in de Hendrik de Vries-reeks. Eind volgend jaar kunnen we dus deel 8 en 9 tegemoet zien in deze serie:


Over de plannen van de winnaars vind je meer op de site van SLAG.

De jury bestond uit: Mieke van der Star, Barend van Heusden, Lennard Dost, Mary Kemperink, Renee Luth en Herman Sandman.
In 1986 heeft de gemeente Groningen als eerbetoon aan de dichter, schilder en tekenaar Hendrik de Vries (1896-1989) het gelijknamige Hendrik de Vries Stipendium ingesteld. Het stipendium is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor professionele jonge kunstenaars, bedoeld om de artistieke ontwikkeling te stimuleren. In het ene jaar richt het stipendium zich op literatuur, en het andere jaar op beeldende kunst. In 2013 is dat literatuur.
E waren tien aanmelding waaruit de jury de keuze moest maken: Janneke Heimweg, Margriet van Weenen, Obe Alkema, Bert Scholten, Marcel Imthorn, Pauline Sparreboom, Leonie Veraar, Lieke van den Krommenacker, Ruth Koops van ’t Jagt en Jan-Willem Dijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten