Poëzie in 2013

Deel 3 van het jaaroverzicht van Uitgeverij Passage gaat over poëzie. Eigenlijk wilden we dit jaar geen poëzie uitgeven. Daar is een reden voor, maar daarover aan het einde van dit blog meer. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kwam en kwamen met twee zeer bijzondere poëzieuitgaven.



Hierboven het omslag van en enkele voorbeelden uit Tekst/Figuur, een tijdens Poetry International uitgegeven project, waarvoor Passage de distributie verzorgt.


Speciaal voor zijn vele optredens op (zomer)festivals maakt Kasper Peters deze nieuwe bundel Kelder in een mooie, gelimiteerde uitgave. Passage distribueert die.

Gepresenteerd in december 2012, maar gedateerd in 2013 is dan nog De stort van Joost Oomen.


De verschijning van deze bundel was een opmaat van een druk jaar voor Joost Oomen. In januari werd hij benoemd tot stadsdichter van Groningen (en hij is niet de enige stadsdichter in het fonds van Uitgeverij Passage) en Renée Luth filmde driftig aan een in maart 2014 te verschijnen documentaire.

Al met al weinig poëzie dus bij ons in 2013. Maar we hebben even wat bundels opgespaard. In 2014 gaan we de poëzielezers verrassen met iets moois en bijzonders...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten