Topklasse

Nu we toch met een jaaroverzicht van 2013 bezig zijn (zie Onze toppers) hier een overzicht van de andere literaire uitgaven afgelopen jaar.

Heel veel pers (en goede recensies) kreeg deze Ab Visser Biografie van Michiel van Diggelen. De schrijver Ab Visser heeft nu dit mooie document en niet te vergeten een plaquette.
Eric Bos weet in Tafeldans 'fictie te produceren om je vingers bij af te likken. Uitermate geschikt om verfilmd te worden, in de trant van Ludwig van Luchino Visconti.' (aldus Anton Brand)

'De zondige daad bewijst, na de verhalenbundel Vrouwen en ik eerst, wederom het schrijftalent van Daniël Dee. Voor de liefhebber heeft hij literaire grapjes in de tekst verstopt. Mussen die, zomaar, van het dak vallen. Het citeren van: Toch goed dat er een god is etc. Hopelijk durft de dichter een dezer dagen de uitdaging van een roman aan te gaan. Alles wijst erop dat hij in staat is een eigentijdse, grootsteedse en vooral Rotterdamse roman te schrijven.'
(schreef Ezra de Haan)

'Paul Gellings, ook dichter en vertaler, gaat steeds beter schrijven. [...]  Augustusland, beeldende titel, onderstreept nog eens een superieur schrijverschap.'(aldus wederom Anton Brand)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten