Willem Jan van Wijk bij de Dichtclub

Een van de tradities van de maandelijks Dichtclub van café Marleen is de gastdichter. Elke keer wordt een dichter van buiten de club uitgenodigd om vlak voor en meteen na de pauze een optreden te verzorgen. Komende woensdag 3 juli is die gast Willem Jan van Wijk.


Willem Jan van Wijk is een in Blijham teruggetrokken levend dichter, maar als poëzieredacteur van Uitgeverij Passage zeer betrokken bij het wel en wee van collega-dichters. Een tocht naar de stad is voor hem altijd en avontuur. Vandaar dat hij op bovenstaande foto ernstig bestudeert welke parkeergarage hij moet kiezen, hoe hij daar komt en hoe hij vervolgens naar café Marleen moet lopen.

Deze gedegen voorbereiding heeft hij ook voor zijn voordrachten. Kom woensdag vooral luisteren en genieten van deze even erudiete als levendige verteller en dichter.

Het officiële aanvangstijdstip is 20.30 uur, maar met die dichters begint het vaak ietsje later. De vaste leden van de Dichtclub zijn thans: André Degen, Joost Oomen, Leonie Veraar, Renée Luth, Erik Harteveld, Hubert Klaver, Klaas Knillis Hofstra, Fieke Gosselaar, Pauline Sparreboom, Obe Alkema en Jan Willem Dijk. Maar het is niet gezegd dat ze allen aanwezig zijn. Verrassend en afwisselend is zo'n Dichtclub-avond altijd wel. Bezoeken ervan is aangeraden, zeker deze keer met Willem Jan van Wijk als gast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten