Vera krant is gestopt

Wat lees ik vanavond bij OOG-tv:

Vera Krant ter ziele 
Vera-Krant
10 juli 2013 17:00  
De Vera Krant is niet meer. Het krantje waarmee het muziekpodium aan de Oosterstraat sinds 1974 zijn activiteiten en andere wetenswaardigheden aankondigde, was door de eigenzinnige en smoezelige vormgeving een begrip in Groningen. Het blad heeft het digitale tijdperk echter niet overleefd.
Een jaar geleden sloeg de Vera Krant nog een nieuwe weg in met een strakkere vormgeving en rijker kleurgebruik, maar het blad kon hiermee geen nieuwe lezers winnen. De redactie wijt dat aan het verlies van de agenda-functie. Die informatie wordt vandaag de dag vooral via internet verspreidt.
De redactie gooit er het bijltje bij neer omdat het een arbeidsintensief proces is om de krant te vullen, vorm te geven en te drukken. Het feit dat er binnen VERA steeds minder kennis aanwezig is voor het offset-drukken, geeft wat de redactie betreft de doorslag voor deze beslissing.
Jammer, zulk nieuws. Wat betref de informatie over de programmering begrijp ik het nog. Daar zijn andere kanalen voor, en hedentendage ongetwijfeld effectievere kanalen. Maar de Vera Krant was zoveel meer. Menig (schrijf)talent heeft wortels liggen bij het periodiek van Vera. Zo uit mijn hoofd noem ik Bill Mensema, Nanne Tepper, Barbara Stok, Bart FM Droog, Ronald Ohlsen, Igor Wijnker, Johanz en Peter Weening zelf. Deze rij is natuurlijk veel langer.

Erg jammer dit verdwijnen van de Vera Krant. Waar moet het schrijftalent in de stad Groningen nu naar toe?


1 opmerking:

  1. 'Waar moet het schrijftalent in de stad Groningen nu naar toe?'
    naar internet dus lijkt me

    BeantwoordenVerwijderen