Paul Gellings was hier

De officiële boekpresentatie van Augustusland van Paul Gellings had al in Zwolle plaatsgevonden. Maar Gellings komt ook graag even terug naar zijn vroegere woonplaats Groningen. Tijdens de Culturele Zondag gisteren konden we zo nog mooi even een Groningse boekpresentatie van Augustusland op de uitgeverij organiseren.


Belangstelling voor Paul Gellings is er in Groningen zeker; het leverde in elk geval maar weer een vol kantoor op.


Gertjan Aalders interviewde de auteur. Fraai bracht hij de drie rode draden in de roman aan de orde: de dodelijk ziekte van de vrouw van de hoofdpersoon, de manier waarop men tracht de hoofdpersoon op zijn werk weg te werken, en het wat meer sprookjesachtige gedeelte.


Na afloop signeerde Paul Gellings diverse exemplaren van zijn nieuwe roman, zoals hier aan collega-auteur Willem Jan van Wijk.


Het goed gesprek werd eerst afgesloten met een mooie nazit in de Brasserie. Oud-caberetcollega's Ton Meijer en Rob Engelsman waren verbaal sterk aanwezig, zeker ook bij het etentje dat we nog uitgebreid genoten. Laatstgenoemde lijkt zo erg op de vorig jaar overleden Gerrit Komrij dat hij daar nog steeds mee verward wordt. Laatst was hij in Amsterdam, waar schrijvers op een terras hem verbaasd aanstaarden. Rob lost dat nu op door dan uit te roepen: 'Ja..., jullie dachten dat ik dood was...'

Er gebeurde natuurlijk heel veel meer op de Culturele Zondag in Het Paleis. Een verslag daarover lees je op het blog van Janneke Heimweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten