Culturele Zondag over kunst & wetenschap

Het geluidsuniversum wordt toch wel het spectaculairste onderdeel van de Culturele Zondag op 12 mei. In een enorme installatie worden sterren en planeten gecombineerd met vormen en geluiden. Hoe precies? Daar heb je zelf de hand in! Door samen te werken met andere bezoekers kun je je volledig omringen met je eigen audiovisuele interactieve composities.


Deze installatie staat de hele middag opgesteld in de Erlenmeyerzaal van Het Paleis. De Culturele Zondag begin om 13.00 uur. Vroeg komen voor voldoende plek in het geluidsuniversum wordt aanbevolen. Bovendien: er is heel veel meer te zien en beleven.

De Culturele Zondag in Het Paleis staat altijd garant voor een aangename zondagmiddag in Groningen. Met deze flyer maken we er in de stad reklame voor:


Met op de achterzijde het programma, dat ook nog eens gratis toegankelijk is (klik op het plaatje voor een uitvergroting):

Als gebruikelijk is Uitgeverij Passage ook actief op de Culturele Zondag.
Vanaf een uur houdt de uitgeverij open huis, inclusief opruiming van lichtbeschadigde boeken en retourzendingen.

Om half vier begint vervolgens een programma rond Paul Gellings. Hij kom praten over zijn zojuist verschenen roman Augustusland, een roman waarin kunst en wetenschap een vooraanstaande rol spelen. In het boek is er sprake van botsende kunstopvattingen, terwijl een andere verhaallijn het functioneren van de medische wetenschap aan de kaak stelt. Gellings wordt hedenmiddag geïnterviewd door Gertjan Aalders, docent storytelling en creative writing aan Hogeschool Windesheim. Na afloop signeert Paul Gellings.
Ook dit onderdeel is gratis en voor iedereen toegankelijk, maar vol is vol.

Je vindt Uitgeverij Passage in Het Paleis op de eerste verdieping van ingang C, de ingang tegenover de Brasserie.

Verder nog bijzonder: op de Culturele Zondag start eveneens de voorverkoop voor de Nacht van Kunst en Wetenschap op 1 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten