Literaire wandeling Slochteren

'Sandman is een meester van de stukjes over niks. Bijvoorbeeld over patat halen bij café de Jachtweide, Jeroen de bomenman,' schreef Bert Wagendorp in de Volkskrant over De laatste bus naar Slochteren. In deze columnbundel vertelt Herman Sandman over het alledaagse leven in zijn (nieuwe) woonplaats Slochteren. 'In elke Sandmancolumn staat minstens één alinea die ervoor zorgt dat je het boek even aan de kant moet leggen om tot jezelf te komen, even héél diep na te denken, de tranen uit je ogen te wissen of op zoek te gaan naar iemand om haar voor te lezen,' om nog maar eens Wagendorp te citeren.

En nu kun je het met eigen ogen gaan zien. Op zaterdag 1 juni gaat Herman Sandman voor in een literaire wandeling door Slochteren. De tocht gaat langs enkele van de door hem beschreven hoogtepunten van het dorp Slochteren. Zoals daar zijn: het schoolplein met oudpapierverzamelaars, het Slochterdiep (waar nog géén duikboot in ligt) en het bejaardentehuis.


De wandeling (afstand ca. 5 km) start op zaterdag 1 juni om 14.35 uur* voor de ingang van de Boerderij, het restaurant van de Fraeylemaborg in Slochteren. Deelname aan de wandeling kost € 7,50 (ter plekke te voldoen); dat is inclusief een kopje koffie. De wandeling eindigt ook weer bij de Fraeylemaborg. Daar is nog boekverkoop. Tevens zal Herman Sandman daar signeren. Vervolgens kan men nog op eigen gelegenheid de door Sandman gegeven tips voor Slochteren bezoeken.

* uiteraard is rekening gehouden met de bustijden. Bus 78 vertrekt om 13.51 van halte Z van Groningen CS en komt om 14.33 in Slochteren aan.

Dit is de tweede maal dat Uitgeverij Passage een literaire wandeling in de provincie Groningen houdt. Lees nog maar het verslag over de Ludde Menkemawandeling vorig jaar.

4 opmerkingen:

  1. Is ook uitgezocht of je die dag wel terug kunt met de bus? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Harry, dat lukt nog prima, er rijdt elk uur een bus. Herman geeft nog enkele tips, zodat iedereen voor zich zelf de terugreis kan bepalen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zit ik net in een shoot! erg jammer, veel succes zaterdag

    BeantwoordenVerwijderen